Four Seasons Residence

Haleh Design was approached for an ambitious redesign and renovation that would combine two residences at the Four Seasons Residences in Atlanta, Georgia.  The units encompassed the entire south side of the 47th floor, and enjoyed abundant light with sweeping city vistas. The client sought to create a spacious and luxurious transitional home that would accommodate entertaining, as well as visiting grandchildren and family holidays. 

To open up and enlarge the 3,138 square foot space, Haleh executed an intense redesign of the space planning. A flowing kitchen and dining room now command the center of the house offering ease of entertaining. The redesigned west wing offers privacy and comfort to visiting guests and family. The east wing is dedicated to the personal needs of the owner, including a private living room, office, and master suite.  The master bath was transformed into a luxurious, full-service spa. Tones of silver, taupe, and brown accent the new spacious bath.  The custom mahogany cabinetry is William Oh with chrome accents.  The mosaic floor tiles are sienna travertine by Walker Zanger.  The shower casing, window, and door are all slab sienna travertine.

Finish selection focused on luxurious simplicity and material safety. In the living room and throughout, the transitional and muted palette features fabrics in shades of taupe, ivory, mushroom, gray, beige, and oatmeal that layers with the changing natural light. “In monochromatic rooms, texture is key,” says Haleh.  “This is the modern way to make a color statement.” Splashes of celadon and soft blue accentuate these neutral tones, pulling color into the space in an elegant, yet understated way. Hardwood maple wall paneling  was chosen for its light carbon footprint and health benefits; exposed natural wood has been shown repeatedly to lower sympathetic nervous system activation and to reduce stress.  Sustainable, safe zero-VOC paint eliminates the risk of harmful off-gassing throughout the life of the residence.